De Pianist

MartinVanBroekhoven

Martin van Broekhoven is de vaste pianist en repetitor van de koren Toonkunst Gouda en Toonkunst Plus. Hij speelt sinds zijn zevende jaar piano bij Koos Bons en geeft nu zelf pianoles. Hij was jarenlang verbonden aan de dansvakopleiding van het Koninklijk Conservatorium.

Martin is sinds april 2001 de vaste dirigent van het Rozenburgs Mannenkoor. Hij werkt ook mee aan de Dario Fo theaterproducties en als baritone-solist heeft hij medewerking verleend aan opera's van Weill, Mascagni, Bizet en Puccini.

In de 90-er jaren was Martin o.a. dirigent bij het Schiedams Christelijk Mannenkoor en maakte hij een cd-opname van de Misa Criolla van Ramirez met het EV02-koor Poeldijk. Hij begeleidde diverse solisten als Charlote van Os, Dieuwke Aalbers, Angelina Ruzzafante, Nanco de Vries, Marco Bakker en Wilma Driessen. Ook begeleidde Martin diverse koren en acteerde hij solo met zeer uiteenlopende muziekstukken.

Bij het concert van Toonkunst Gouda in november 2013, toen Ein deutsches Requiem van Johannes Brahms op het programma stond, vertolkte hij samen met Nicolette Heerema de pianopartij.