Vorig concert

23 november 2019

atill 4Toonkunst Gouda voerde in het koorgedeelte van de Goudse Sint-Jan het Stabat Mater van Antonin Dvorák uit.

Omdat de net benoemde dirigent Toonkunst Gouda midden in de repetitieperiode voor dit concert in de steek liet, moest heel snel een nieuwe dirigent gevonden zien te worden. De vorige dirigent Leo Rijkaart bleek gelukkig bereid om als gastdirigent het concert te redden. Het zal zeker meegeholpen hebben dat het Stabat Mater van Dvorák een van zijn favoriete werken was.

Onder zijn leiding was het koor in staat om samen met solisten en orkest een prachtig concert te geven. Toonkunst Gouda is Leo Rijkaart dan ook zeer dankbaar. Tijdens de laatste repetities voor het concert is tevens een uitgebreide en grondige sollicitatieprocedure opgestart waarbij een groot aantal zeer gekwalificeerde dirigenten meededen. Juist door dit grote aanbod was het zelfs moeilijk kiezen. Uit alle sollicitanten is uiteindelijk de keus gemaakt voor Niels Kuijers uit Rotterdam. In januari 2020 nam hij het dirigeerstokje over.

Stabat Mater van Antonin Dvorák in de Goudse Sint-Jan met gastdirigent: Leo Rijkaart en de solisten: Renate Arends (sopraan), Carina Vinke (alt), Jan-Willem Schaafsma (tenor) en Frans Fiselier (bas). De begeleiding was weer in handen van het. Holland Kamer Orkest

27 maart 2020

Door het corona-virus heeft Toonkunst Gouda de uitvoering van de Matthäus Passion moeten afgelasten

21 november 2020

 Door het corona-virus heeft Toonkunst Gouda het concert met het requiem van Fauré en de Messe Solennelle van Vierne af moeten gelasten

19 november 2021

Het concert kreeg de nogal neutrale titel "Najaarscomcert" en was het eerste concert dat onder leiding van  dirigent Niels Kuijers heeft plaatsgevonden. In de Sint-Josephkerk voerde Toonkunst Gouda het eerste "post-corona"-concert uit met liederen van Fauré, Brahms en Zemlinsky. Vaste pianist Martin van Broekhoven begeleidde en speelde ook solo een  Barcarole van Gabriël Fauré.